مراحل شهروندی

Hits: 1943

توجه:
مهاجران می توانند پس از 4 سال اقامت ، تقاضای شهروندی کنند.
پروسه شهروندی معمولا بیش از یک سال طول می کشد.

کانادائی ها مفتخرند که از یکی از ارزشمندترین حقوق شهروندی در جهان برخوردار هستند. شما به عنوان یک شهروند کانادا، می توانید:
-> برای انتخاب یک پست سیاسی رأی بدهید و یا کاندید شوید.
-> برای پاسپورت کانادا درخواست کنید.
-> آزادانه وارد کانادا شده و از آن خارج شوید.
-> از حقوق کامل اقتصادی و از جمله حق داشتن هر نوع ملکی برخوردار شوید.
-> واجد شرایط دریافت بعضی از مزایای بازنشستگی شوید.

همراه حقوق ذکر شده برای شهروندان کانادا، نوبت به مسئولیت ها هم می رسد. برای بسیاری از کانادایی ها، شهروند خوب بودن به معنی سهیم شدن در جامعه می باشد. مشارکت شما در جامعه، صرف نظر از علاقه شما، توسط دیگران نیز جبران شده و مورد سپاس و قدردانی قرار می گیرد. توسط آنهایی که مانند شما افتخار می کنند که کانادا را بعنوان خانه خود انتخاب نموده اند.

درخواست شهروندی کانادا
هر ساله حدود 170.000 نفر، شهروند جدید کانادا می شوند.
برای کسب شهروندی یا تابعیت کانادا ، لزومی به حذف تابعیت فعلی فرد نیست و هر کس می تواند ضمن حفظ گذرنامه ایرانی خود، گذرنامه کانادایی نیز دریافت دارد.
اگر تاکنون دست کم سه سال از اقامت شما در کانادا به عنوان مهاجر ، گذشته باشد و نسبت به یک سال آینده نیز ، کاملا مطمئن هستید، می توانید در اولین فرصت ممکن اقدام بکنید.
اگر می خواهید برای شهروندی کانادا اقدام کنید، لازم است تا مراحل زیر را به انجام برسانید:
- کامل بودن شرایط خود را برای شهروند شدن کانادا بررسی کنید.
- برای شهروندی کانادا، درخواست بدهید.
- اگر سن شما بین 18 سال و 54 سال است، آزمون شهروندی را انجام دهید.
- اگر 14 ساله یا بیشتر هستید، در مراسم شهروندی شرکت کنید.

شرایط لازم برای شهروندی
واجد شرایط بودن از طریق عوامل زیر تعیین می شود:
سن - برای دادن درخواست شهروندی، سن شما باید 18 سال یا بیشتر باشد
وضعیت اقامت دائم - باید مقیم دائمی بوده و وضعیت شما نباید غیرقطعی باشد
مدت زمان زندگی در کانادا - بزرگسالان بایستی در چهار سال گذشته قبل از درخواست، به مدت حداقل سه سال (1095 روز) در کانادا زندگی کرده باشند.
نحوه محاسبه 4 سال اقامت: شما باید حداقل 3 سال از مجموع چهار سال دوره اقامت ( یعنی 1،095 روز از 1،460 روز) را در کانادا سپری کرده باشید. ضمن اینکه حداقل 2 سال تمام از این مدت را ، باید به طور کامل در کانادا باشید.
به عنوان مثال اگر در خواست شهروندی شما مربوط به آخر سال 2011 باشد، وزارت مهاجرت کانادا، یک دوره 4 ساله از زمانی که اقامت دا شما در این کشور شروع می شود ( یعنی اول سال 2008 تا آخر 2011) را در نظر می گیرد و بعد محاسبه می کند در این چهارسال چند روز در کانادا اقامت داشتید؟ دو سال از آن باید کامل باشد.
روزهایی که قبل از دریافت اقامت دائم در کانادا زندگی کرده اید محاسبه نمی شود.
روزهایی که شما به عللی در بازداشت یا زندان حضور داشته اید محاسبه نمی شود.
نحوه محاسبه روزهای غیبت شما از کانادا ، تقریبا کار پیچیده ای است و ممکن است با آنچه که به شما اعلام می شود متفاوت باشد . تنها قاضی شهروندی می تواند رقم دقیق روزهای حضور فیزیکی شما در کشور را تعیین کند.
شما همچنین می توانید با پر کردن فرم ویژه آنلاین، که در سایت وزارت مهاجرت کانادا موجود است و پاسخگویی دقیق به پرسش ها، میزان روزهای اقامت خود را تعیین کنید. اگر تعداد روزها به عدد 1095 روز رسید، شما می توانید فرم مذکور را چاپ کرده و به درخواست خود الصاق کنید. در غیر اینصورت، فرم به شما خواهد گفت که چه وقت شما حائز شرایط می شوید.

توانایی در زبان - شما باید از زبان انگلیسی و یا فرانسه بخوبی مطلع باشید. کانادا دارای دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسه است. شما باید یکی از زبان های مذکور را در حد ایجاد ارتباط با دیگران صحبت کنید.
عدم سوء پیشینه- نباید در شرایطی باشید که (آنطور که در قانون شهروندی مشخص شده است) در تعارض با قوانین کانادا باشید. شما نمی توانید برای شهروندی درخواست بدهید اگر: در طول 3 سال قبل از آن سابقه خلاف یا جنایی داشته باشید یا هم اکنون تحت تعقیب باشید، در زندان باشید یا سابقه شهروندی کانادایی شما در 5 سال گذشته رد شده باشد. شما باید درخواست خود را تا تمام شدن تمامی مشکلات قضایی خود به تعویق بیاندازید.
آگاهی از کشور کانادا - شما باید حقوق و مسئولیت های شهروندی کانادا را درک کرده و از تاریخ کانادا، ارزش ها، عرف و نمادهای کشور کانادا آگاه باشید.همچنین باید اطلاعاتی درباره تاریخ و جغرافیای کانادا و سیستم حکومتی آن بدانید. اطلاعات مذکور در کتابچه ای به نام " کشف کانادا" جمع آوری شده که به محض درخواست شهروندی برای شما ارسال می شود. سوالات آزمون آشنایی با کانادا از این کتابچه طرح می شود.
توجه:
والدین یا سرپرست های قانونی کودکان زیر 18 سال می توانند از طرف فرزندان خود تقاضای حق شهروندی کنند.حداقل یکی از والدین یا سرپرست قانونی کودک بایستی پیش از این شهروند کانادا بوده و یا همزمان باید شهروند شدن خود را تقاضا کند.
برای شهروند شدن، کودکان خردسال نیز باید وضعیت اقامت دائم را داشته باشند اما در مورد آنها لازم نیست که به مدت سه سال قبل از درخواست، در کانادا زندگی کرده باشند.
کودکان خردسال و افراد 55 ساله و بالاتر مجبور نیستند که آزمون شهروندی را به انجام برسانند.

نحوه درخواست شهروندی:
اگر سن شما 18 سال یا بیشتر باشد، برای درخواست شهروندی به این فرم احتیاج دارید:
Application for Canadian Citizenship- Adults

اگر شما برای فرزندان زیر 18 سال خود اقدام می کنید این فرم را پر می کنید:
Application for Canadian Citizenship – Minors

شما می توانید همزمان با خودتان یا بعد از اینکه خودتان شهروند شدید برای کودکان خود در خواست کنید.
اگر به اینترنت دسترسی نداشته باشید می توانید با تماس تلفنی با شماره 242 2100 888 1 درخواست ارسال فرم با پست نمایید.
قبل از پر کردن فرم ، راهنمای مربوطه را مطالعه نمایید که اشتباهی وارد نکنید چون پولی که بابت بررسی پرونده می پردازید پس داده نمی شود.

فرم محاسبه مدت اقامت در کانادا
اگر از مدت 3 سال اقامت خود کاملا مطمئن هستید نمی باشد.
چک لیست مدارک مورد نیاز ( این فرم پس از تکمیل ، حتما باید ضمیمه مدارک ارسالی شود)

مدارک لازم:
برای بزرگسالان، کپی مدارک زیر را ضمیمه فرم درخواست خود می کنید:( اصل آنها در روز امتحان از شما خواسته می شود)
1- فرم لندینگ: IMM 1000 ( همان فرمی که به همراه گذرنامه در بدو ورود به کانادا ارائه کردید یا فرم 5292 یا 5509.)
2- کپی کارت اقامت دائم PR ( هر دو طرف)
3- دو مدرک شناسایی عکس دار ( مثل گذرنامه ، گواهینامه رانندگی یا کارت بهداشتی)
4- دو قطعه عکس که پشت آنها را امضا کردید.( ابعاد عکس های شهروندی مخصوص بوده و باید در یک عکاسی گرفته شود و مهر عکاسی نیز بر پشت آنها باشد. زیر عکس بزرگسالان باید توسط صاحب آن امضا شود. : مشخصات عکس های مورد پذیرش
5- اصل رسید پول واریزی به مبلغ 200 دلار ( 100 دلار بابت حق شهروندی و 100 دلار بابت پروسه پرونده)
6- فرم های درخواست تکمیل شده بزرگسالان و کودکان ( توضیح بالا)
7- فرم محاسبه مدت اقامت
8- چک لیست

برای فرزندان خود شما باید موارد زیر را همراه کنید:
1- کپی ترجمه شناسنامه یا مدرک مربوط به تولد کودک
2- فرم لندینگ: IMM 1000 ( همان فرمی که به همراه گذرنامه در بدو ورود به کانادا ارائه کردید یا فرم 5292 یا 5509.)
3- کپی کارت اقامت دائم PR ( هر دو طرف)
4- دو مدرک شناسایی عکس دار برای کودک ( گواهی مدرسه، کارت واکسیناسیون یا کارت بهداشتی)
5- دو قطعه عکس ویژه شهروندی که پشت آنها توسط فرزندتان امضا شده باشد.( امضا برای 14 سال به بالا - در غیر اینصورت خالی بماند)
6- اصل رسید پول واریزی به مبلغ 100 دلار ( اگر جداگانه پرداخت کرده باشید)
7- فرم های درخواست تکمیل شده بزرگسالان و کودکان ( توضیح بالا)
8- فرم محاسبه مدت اقامت
9- چک لیست

نحوه پرداخت هزینه و ارسال مدارک:
برای پرداخت هزینه درخواست می توانید درخواست ارسال فرم 5401 به منزل خود را بکنید و از طریق بانک اقدام کنید، یا با مراجعه به سرویس آنلاین وزارت مهاجرت به صورت اینترنتی پرداخت نمایید.
می توانید جمع هزینه های خانواده را یکجا بپردازید.
پس از اینکه همه مدارک را آماده کردید ، آنها را با پست سفرشی به نشانی زیر ارسال می دارید:
Citizenship and Immigration Canada
Case Processing Centre - Sydney
P.O. Box 7000
Sydney, Nova Scotia B1P 6V6
با توجه به تعداد زیاد متقاضیان معمولا پروسه شهروندی، ممکن است حتی بیش از یک سال طول بکشد.
پس از اینکه وزارت مهاجرت مدارک شما را دریافت کرد، نامه ای را در همین رابطه برای شما ارسال می کند به همراه کتابچه " Discover Canada" که سوالات امتحان شهروندی از آن طرح می شود.
ضمنا اصل مدارکی که کپی آنها را ضمیمه کرده اید ، محفوظ داشته باشید که در روز امتحان با خودتان ببرید.
تکمیل و ارسال تقاضانامه

برای شهروند شدن کانادا، باید موارد زیر را انجام دهید:
- گرفتن مجموعه اطلاعات تقاضانامه
- مطالعه راهنمای دستورالعمل ها
- تکمیل فرم تقاضا و ضمیمه کردن مدارک ضروری
- پرداخت هزینه و دریافت رسید لازم
- پست کردن فرم درخواست و مدارک
تمامی این راهنماها و فرم ها را می توانید در وب سایت اداره شهروندی و مهاجرت پیدا کنید. هزینه ها را نیز می توانید به صورت آنلاین پرداخت نمایید.
هنگامی که بررسی پرونده شما شروع شود، اداره شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) تاییدیه دریافت تقاضانامه را برایتان ارسال خواهد کرد.
شما می توانید بصورت آنلاین وضعیت پرونده خود را بررسی کنید. همچنین می توانید وضعیت پرونده تان را بوسیله تماس با مرکز تلفن CIC نیز سوال کنید.

آزمون شهروندی
برای تعیین دانش خود در مورد کشور کانادا، شما باید آزمون شهروندی را بگذرانید. برای آمادگی بیشتر ، می توانید جزوه آموزشی با عنوان: "شناخت کانادا - حقوق و مسئولیت های شهروندی" که توسط مرکز CIC تهیه شده است را مطالعه کنید. این جزوه برای مطالعه بصورت آنلاین، در فرمت های قابل چاپ و همچنین در فرمت های صوتی در دسترس است. همچنین شما می توانید یک نسخه چاپ شده را نیز سفارش دهید تا برایتان ارسال شود. معمولا CIC ، یک نسخه از این جزوه را به همراه تاییدیه دریافت تقاضا، برایتان پست می کند. شما می توانید با استفاده از وب سایت های تعاملی موجود که دارای سوالات آزمون شهروندی می باشند، دانش خود را بیازمائید.

دانلود کتاب شناخت کانادا

DiscoverImage

توانایی زبان شما در طی فرایند آزمون تعیین می شود. بر اساس نتایج آزمون شهروندی و ارتباطات شما با کارکنان CIC، کافی بودن توانایی شما در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی یا فرانسه مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وقتی زمان آزمون فرا برسد، محل و زمان آزمون به شما اعلام می شود.
کارکنان CIC بر اساس تعدادی از عوامل مختلف تصمیم می گیرند که آزمون شما کتبی باشد یا شفاهی. مثلا، اگر در خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی یا فرانسه مشکل داشته باشید، آزمون شما شفاهی خواهد بود.
آزمونهای شفاهی از طریق مصاحبه با قاضی شهروندی انجام می شود.

وقتی برای شرکت در آزمون شهروندی مراجعه می کنید، مدارک زیر را همراه داشته باشید:
- اصل مدارکی که با تقاضانامه خود فرستاده اید (مدارک شناسایی شخصی، اسناد مهاجرت، و غیره).
- هر گونه گذرنامه یا مدرک مسافرتی مربوط به چهار سال قبل از تقاضانامه
اگر در آزمون کتبی قبول نشوید به شما اعلام می شود که برای مصاحبه به قاضی شهروندی مراجعه کنید. در آن مصاحبه، قاضی شهروندی به صورت شفاهی سوالات آزمون را از شما سوال می کند و به شما فرصت دیگری را می دهد تا نشان دهید که پاسخگوی همه نیازهای شهروندی (از جمله دانش و زبان) هستید.
همه افراد بین 18 تا 54 سال باید امتحان شهروندی بدهند. امتحان کتبی است اما ممکن است امتحان شما به صورت مصاحبه شفاهی باشد. این امتحان درباره اطلاعات شما درباره کانادا و میزان توان زبان انگلیسی شماست.
در روز امتحان اصل همه مدارکی که فرستادید به اضافه گذرنامه و مدارک مربوط به مسافرت های خود به خارج از کشور را که در محاسبه روزهای اقامت در کانادا از آنها استفاده کرده اید ، برای اثبات 3 سال حضور در کانادا با خودتان می برید.

تبدیل شدن به یک شهروند
بعد از امتحان:
اگر در این آزمون قبول شوید و مشخص شود که همه پیش نیازهای لازم را برای شهروندی دارید، از شما برای شرکت در مراسم شهروندی دعوت بعمل خواهد آمد. اگر در امتحان کتبی قبول نشدید از شما برای یک مصاحبه حضوری دعوت می شود. و قاضی به صورت شفاهی ، مجددا تواناییهای شما را می سنجد.

مراسم سوگند شهروندی:

citizehsip ceremonies

بزرگسالان و فرزندان 14 سال به بالا باید در این مراسم شرکت کنند و سوگند بخورند. در مراسم شهروندی هم باید تمام مدارک مربوط به مهاجرت خود را ببرید. افراد زیادی به همراه شما در این مراسم شرکت می کنند. اگر مایل باشید به کتاب مقدس خود سوگند بخورید، آن را به همراه خود ببرید. در انتهای مراسم شما "کارت ویژه شهروندی" دریافت می کنید که در آن تاریخ روزی که تابعیت دوم خود را به دست آوردید نوشته می شود.
متن سوگند شهروندی:
من سوگند می خورم که به ملکه الیزابت دوم، ملکه کانادا و وارثان او وفادار باشم و از او تبعیت کنم. همچنین به قوانین و مقررات کانادا احترام بگذارم و وظایف خود را به عنوان شهروند کانادا انجام دهم.
در مراسم شهروندی، شما به خانواده کانادا پذیرفته شده و حقوق و مسئولیت های شهروندی کانادا را می پذیرید. قاضی شهروندی معمولا ریاست این مراسم را برعهده داشته و مراسم سوگند را اجرا می کند.
به محض اینکه در مراسم شرکت کرده و سوگند شهروندی را ادا نمودید، شهروند کانادایی محسوب خواهید شد و می توانید گواهی شهروندی خود را دریافت کنید. این گواهی کارت کوچکی است که می توانید برای اثبات اینکه یک شهروند کانادایی هستید از آن استفاده کنید. همچنین برگه یادبود مراسم را نیز دریافت خواهید کرد که تاریخ کانادایی شدن شما را نشان می دهد. این مدارک را در جای امن و مطمئنی نگهداری کنید.
فیلمی کوتاه از مراسم سوگند شهروندی
توجه:
بزرگسالان و کودکان بالاتر از 14 سال باید در جشن شهروندی و مراسم ادای سوگند شرکت کنند.
گواهی شهروندی کودکان زیر 14 سال به والدین آنها تحویل داده می شود و شرکت این کودکان در مراسم الزامی نیست، البته حضور آنها در این مراسم مورد استقبال قرار می گیرد. خیلی از افراد، دوستان و بستگان خود را برای شاهد بودن این لحظه مهم زندگی خود دعوت می کنند.
همچنین معمول است که نمایندگانی از گروه های جامعه و مقامات محلی نیز به این مراسم دعوت شده و در آن شرکت می کنند.

بیشتر بخوانید:

- خدمات از فرودگاه تا استقرار
- خوش آمدید
- مدارک مورد نیاز در کانادا
- پول و امور مالی
     - مالیات و مزایای مالیاتی
     - پول و روشهای پرداخت در کانادا
     - وام و استقراض
     - حقوق و مزایا
     - کمک های مالی دولتی
     - تبدیل ارز خارجی
     - مدیریت بدهی و اعتبارات
     - بیمه
     - حساب بانکی
- مراحل شهروندی
- مسکن
- خرید